Bireysel Bursluluk Sınavı Başvuru Formu

BÜMED MEÇ Okulları Bireysel Bursluluk Sınavı

1) 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı için BÜMED MEÇ Koşuyolu kampüsü 5 ve 6. sınıflarına Bireysel Bursluluk Sınavı ile kontenjan dahilinde öğrenci alınacaktır.

2) Bireysel Bursluluk Sınavına 5. ve 6. sınıfa geçecek olan öğrenciler başvurabilir.

3) Bireysel Bursluluk son başvuru tarihi 30 Haziran 2020’dir.

4) Sınav süresi 90 dakikadır.

5) Sınav soruları sınıf bazlı MEB ders konularından oluşmaktadır.

6) BÜMED MEÇ okullarına özgü açık uçlu sorular sınav değerlendirmesinde hesaplamaya dahil olmayacaktır. Bu sorularla öğrencilerin okuduğunu anlama ve problem çözme becerilerine yönelik yaklaşımları (analiz, sentez, yaratıcılık) değerlendirilecektir.

7) Sınav iki bölümden oluşmaktadır: Çoktan seçmeli toplam 70 soru, TMFS derslerinden 2’şer adet olma üzere toplam 8 açık uçlu soru sorulacaktır.

5 ve 6. Sınıf Soru Dağılımları

Türkçe : 15 Soru

Matematik : 15 Soru

Din Kültürü : 5 Soru