BÜMED MEÇ OKULLARI

Okullarımızda Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından geliştirilen, uzman eğitimciler tarafından uygulanan, öğrencilerimizi bireysel olarak izleyen ve aileleri düzenli olarak bilgilendiren ve aktif olarak sürece katan; çağdaş, özgün ve yaratıcı bir eğitim yaklaşımı uygulanmaktadır.

Sorgulayan ve araştırıcı yöntemin izlendiği dersler, öğrenci merkezlidir. Öğrenciler bilgiyi demokratik bir ortamda, kendileri yapılandırır ve yaratırlar. Bilgi edinmede aktif rol oynarlar; çeşitli varsayımlarda bulunarak sorgularlar, araştırırlar, yaratıcılıklarını kullanarak bilgiyi yeniden yapılandırırlar. Tüm bunları daha önce elde ettikleri ve dağarcıklarında tuttukları bilgileriyle karşılaştırarak yaparlar.

Bilgiyi anlamanın ve yorumlamanın tek bir yolu olmadığı prensibinden yola çıkan öğretmenler, etkili bir öğrenme ortamında öğrenme sürecini başlatmakta ve öğrencilerinin bilgiden kendilerinin sorumlu olmalarını sağlar. Bu yöntemde, öğretmen bilgi sağlayan tek ve biricik kaynak değildir. Öğrenciler ödevlerini ve projelerini yaparken, öğretmenlerinin yanı sıra; arkadaşlarını, kitap ve interneti, anne babalarını, varsa kardeşlerini; kısaca konuyla ilgili destek alıp, pekiştirecekleri farklı kaynak ve kişileri de kullanırlar.

Kampüslerimiz