İstinye yerleşkesi öğrencilemiz Rahmi Koç Müzesi’ni ziyaret ederek fen bilimleri ve matematik dersleri kapsamında Astronomi ve Renkli Matematik Dünyası atölyesine katıldılar. Müze alanlarını gezdiler. Astronomi atölyesi ile Büyük Patlama’dan günümüze kadar uzanan 13.8 milyar yıllık süreci dev panolar ve Sihirli Küre’den paylaşılan görüntüler eşliğinde dinlediler. Yıldızların, galaksilerin, diğer tüm gök cisimlerinin ve içinde bulunduğumuz Güneş Sistemi’nin evrendeki oluşum sürecini eğitim uzmanı eşliğinde tartıştılar. Renkli Matematik Dünyası atölyesi ile hazırlanan deney masalarında matematiksel düşünmeye sevk eden oyunlar oynadılar. Renkli ve eğlenceli cisimlere dokunarak Mimar Sinan köprülerinin sırrını keşfetmek, Leonardo da Vinci’nin Haliç için tasarladığı köprünün detaylarını görerek kendi köprülerini inşa etmek gibi deneyler yaptılar.