MEÇ SAATİ

MEÇ Saati sunumlarında öğrencilerimiz, 21. yüzyıl becerileri olan STEM, Robotik ve Maker‘ı günlük hayatla birleştirirler.

Yuva grubunda toplu olarak deneyler yapılırken, öğrencilerimiz kendilerini daha rahat ifade edebilmeye başladıkları anasınıfından itibaren merak ettikleri konularla ilgili sunumlar yaparlar.

Merak Eden Çocuk Saati (MEÇ Saati) denilen zaman diliminde öğrenciler, hayal dünyalarını geliştirerek yaratıcılıkla beslenmekte, sorgulama yeteneklerini ilerleterek araştırmaya yönelmektedirler.

MEÇ Saati’nde öğrenciler, yaşlarına ve gelişimsel düzeylerine uygun olarak seçtikleri konuları önce velilerinin rehberliğinde daha sonra öğretmenlerinin eşliğinde araştırmaktadırlar. Çocukların doğal meraklarının ürünü olan “Gökyüzü neden mavidir?”, “Su hareket eder mi?”, “İnsanlar neden birbirine benzemez?” gibi sayısız miktarda soruların yanıtlarını arayan öğrencilerin merakları ve öğrenme istekleri böylelikle ayakta tutulmaktadır. Öğrencilerimiz araştırdıkları konuları MEÇ Saatinde arkadaşlarına sunmaktadırlar. Bu sayede sınıf arkadaşlarının önünde kendilerini ifade etmekte ve küçük yaşta sunum becerileri kazanmaktadırlar.