ÖZGÜVEN DENGESİ KONFERANSI (18.11.2017)

Çocuklarımızı yetiştirirken dikkate almamız gereken en öncelikli konulardan biri ona özgüven duygusunu kazandırmaktır. Çünkü özgüven sadece okul yaşamında değil, kişisel ve sosyal yaşamda da büyük önem taşıyor. Kişisel gelişim ve başarıda olumlu rol oynayan özgüven, aynı zamanda sağlam bir geleceğin de anahtarı… Ancak kazanılan özgüvenin miktarının çok iyi ayarlanması gerekiyor.

BÜMED MEÇ Okulları olarak bu düşünceden yola çıkarak özgüvenin ailede ve okulda nasıl ve ne şartlarda geliştiği, dengeli olarak kazandırmak için neler yapılması gerektiği, çocuklar arasında görülen özgüven farklılıkları ülkemizin değerli akademisyenleri tarafından irdelenmesine karar verdik. Eğitim biliminin öncü isimlerini Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall’da düzenlenen ‘Özgüven Dengesi Konferansı’nda bir araya getirdik.